tisdag 13 april 2010

Inledning

Hej!

Det här är den nya bloggen för Norrbottens museums arkeologer. Tanken är att du som läsare ska kunna följa det som händer ute i fält och inne på kontoret genom att läsa här. Den här bloggen kommer alltså att innehålla det mesta som händer inom arkeologi på Norrbottens museum; utgrävningar, utredningar, inventeringar, presskonferenser, föreläsningar...

Vi har tidigare skrivit bloggar (Haparandabanan, Lokal 7, Aitik), men de har alla varit kopplade till enskilda jobb. I den här nya bloggen ska vi samla allt som händer.

Även om det förmodligen blir en av oss som blir huvudskribent på den här bloggen så är det tänkt att alla vi arkeologer ska kunna skriva texter här. Det fina med en blogg är att vi bara behöver tillgång till en internetuppkoppling för att kunna skriva, även när vi är ute i fält i Norrbottens vackra och stora län. Naturligtvis finns även Norrbottens museums hemsida att titta närmare på, men framför allt under fältsäsongen kommer bloggen att vara snabbare uppdaterad. Norrbottens museums hemsida hittar du här:

www.norrbottensmuseum.se

Norrbottens museums arkeologer och skribenter i den här bloggen är:

Lars Backman
Carina Bennerhag
Mirjam Jonsson
Åsa Lindgren
Frida Palmbo
Olof Östlund

Som det ser ut nu så verkar kommande säsong innehålla mycket intressant arbete. Vi hoppas att ni kommer att följa vad som händer här hos oss.

Vid tangentbordet idag:

/Olof Östlund

1 kommentar:

  1. Bra initiativ!
    Ett lätt sätt även för oss inom museet att hålla oss uppdaterade med senaste arkeologinytt.
    /Ida R

    SvaraRadera